Adventistička misija – video

Snaga Hrišćanske adventističke crkve je u misiji koja uključuje humanitarni rad, internacionalni volonterski program, satelitsku televiziju i radio, izdavačku delatnost, hiljade škola, veliku mrežu bolnica i klinika i stotine misionara. Vernici podržavaju misiju Crkve svojim desetkom i darovima jer veruju u Hristov nalog o propovedanju jevanđelja širom sveta. Oni veruju da su pozvani da pomognu siromašnima, bolesnima, kao i onima koji ne poznaju istinu Svetog Pisma. Video zapisi iz adventističke misije ne koncentrišu se na visoko obrazovane ili posebno talentovane osobe, već na obične ljude koji odgovaraju na Hristov poziv da ga slede i čine ono što je On činio. Svaka od ovih priča je i vaša priča jer možete pomoći da se snovi, nade i planovi ostvare.


2. tromesečje 2017. godine


Preuzmite DVD u ISO formatu


Preuzimanje

Pripremiti put

Pioniri Globalne misije poput Klintona povezuju se sa ljudima iz svoje zajednice. Putem ličnog odnosa, pioniri mogu da šire poruku nade ljudima oko sebe.
mp4
mpg
wmv

Dva po dva

Hvala vam što podržavate rad pionira Globalne misije Hrišćanske adventističke crkve u oblastima sveta koje su pune izazova. Vaše molitve i podrška dovode do velikih razlika u životima ljudi.
mp4
mpg
wmv

Put ka zdravlju 1. deo

Posredstvom humanitarne službe nazvane "Vaš put do zdravlja", 4400 vernika Hrišćanske adventističke crkve je zajedno sa svojim prijateljima, kolegama i članovima svojih porodica, organizovalo u Los Anđelesu besplatnu mega kliniku ogromnih razmera.
mp4
mpg
wmv

Put ka zdravlju 2. deo

Posredstvom humanitarne službe nazvane "Vaš put do zdravlja", 4400 vernika Hrišćanske adventističke crkve je zajedno sa svojim prijateljima, kolegama i članovima svojih porodica, organizovalo u Los Anđelesu besplatnu mega kliniku ogromnih razmera.
mp4
mpg
wmv

Pionir sa tiganjem

Mint So radi kao pionir Globalne misije. On je došao u ovo selo sa posebnom misijom: da stekne nove prijatelje i svedoči meštanima o Isusu. On na poseban način pristupa sastancima sa ljudima. Gde god da ide, nosi svoj tiganj!
mp4
mpg
wmv

Više od igre

Na Babkok univerzitetu, svedočenje u lokalnoj zajednici predstavlja značajnu vrednost. Administracija univerziteta ohrabruje studente i osoblje da se angažuju na kreativne načine, da se povezuje sa lokalnom zajednicom.
mp4
mpg
wmv

Pet čaršava i 3 kreveta

Munuki je jedina adventistička medicinska institucija u Južnom Sudanu. Nalazi se na posedu Hrišćanske adventističke crkve, na raskrsnici 4 glavna puta u Jubi. Zbog svoje privilegovane lokacije, adventisti imaju priliku da stupaju u kontakt sa siromašnim ljudima iz lokalne zajednice.
mp4
mpg
wmv

Prekinuti tišinu

Pastor Daglas živi u realnosti koja bi verovatno ograničila druge ljude - on je gluvonem. Međutim, ovi izazovi ga ne sprečavaju da svedoči o Hristovoj ljubavi, onima koji Ga još ne poznaju.
mp4
mpg
wmv

Vera na točkovima

Širom sveta, misionari poput Dejana u Maruševcu u Hrvatskoj, upotrebljavaju svoje Bogom dane talente, kao oruđe za svedočenje. Oni čine stvari koje vole, sa ljudima koji dele ista interesovanja. Bog je svakom od nas dao talente, tako da možemo svi da odigramo svoju ulogu u ovoj svetskoj misiji.
mp4
MPG
wmv

Hodaj sa mnom

Globalna misija finansira laike da dopru do najudaljenijih krajeva zemlje. Mi ih nazivamo pionirima. Ovi ljudi i žene volontiraju najmanje godinu dana i rade na osnivanju novih grupa vernika u nepristupačnim oblastima. Oni često deluju u okviru svog kulturološkog nasleđa, tako da imaju prednost da znaju lokalni jezik, razumeju potrebe ljudi, i u mogućnosti su da se kreću među njima.
mp4
mpg
wmv

LBT je promenio moj život

LBT je promenio njegov život. Džošua ne samo što je čuo neverovatne priče iz Biblije, već je i naučio predivne pesme o Bogu, a na časovima izrade ručnih radova, lepo se zabavljao i družio sa svojim novim prijateljima. Najbolje od svega je što je saznao da ga Isus voli.
mp4
mpg
wmv

Naša misija su ljudi

Već više od 100 godina, Babkok univerzitet obrazuje i osposobljava svoje studente. Danas se ovim kampusom kreće više od 10,000 studenata i učenika, a samo 8% njih su adventisti. Ovakav odnos pruža priliku za svedočenje o Isusu onima koji Ga ne poznaju.
mp4
mpg
wmv